Personvernerklæring

Nedenfor er vår personvernerklæring som dekker hvilke opplysninger vi samler inn og hvorfor. Vær oppmerksom på at vi kan endre innholdet fra tid til annen. Vi oppfordrer alle til å lese personvernerklæringen for å holde deg oppdatert på eventuelle endringer.

Ved bruk av en eller flere tjenester på våre nettsider, bekrefter du at du godtar personvernerklæringen og vilkårene vi har satt. Hvis du på noe tidspunkt ikke godtar, eller av en eller annen årsak ikke kan overholde betingelsene som er gitt, kan du heller ikke bruke tjenesten.

Hvem vi er

Vi er Grindvikas Gnikkebu AS, selskapets postadresse er Skodjevegen 436, 6260 SKODJE med følgende organisasjonsnummer NO916030126 MVA, nettstedadressen vår er https://gnikkebu.no heretter kalt «Grindvikas Gnikkebu AS»«gnikkebu.no»«vi»«oss» eller «vår».

Hvilke opplysninger vi samler inn og hvorfor

Dersom du har kjøpt et produkt eller en tjeneste fra Grindvikas Gnikkebu AS, vil vi samle inn de nødvendige opplysninger for å behandle og levere ordren du har kjøpt. Hvilke opplysninger dette er kan variere, men vil i hovedsak være begrenset til navn, e-post, firma, adresse, postnummer, sted og telefonnummer.

Opplysninger kan også omfatte kommentarer, spørsmål, omtaler, oppgaver, fremgang, bilder og annen valgfri informasjon du sender til oss eller registrerer på nettstedet.

Kommentarer

Når besøkende legger igjen kommentarer eller omtaler på nettstedet, samler vi inn dataene som vises i skjemaet, besøkendes IP-adresse og nettleserversjon for å hjelpe til med å oppdage spam.

En anonymisert streng generert fra din e-postadresse (også kalt en hash) kan bli sendt til Gravatar-tjenesten for å se om du bruker den. Etter godkjenning av kommentaren eller omtalen din, vil ditt profilbilde være synlig offentlig sammen med din kommentar eller omtale. Gravatar sin personvernerklæring er tilgjengelig her: https://automattic.com/privacy/.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder med innebygde stedsdata (EXIF GPS). Besøkende kan laste ned og hente ut all stedsdata fra bilder på nettstedet.

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse ved å huske dine preferanser og tidligere handlinger. Dette inkluderer informasjonskapsler for å holde oversikt over handlekurven din, sider for produkter eller tjenester du har besøkt.

Når du besøker innloggingssiden, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Dersom du logger deg inn på våre nettsider, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer informasjonen din og hvilke valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold, produkter eller tjenester skal vises.

Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg kan vare i to uker eller mer. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer innhold til nettstedet vårt, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men en ID til innholdet du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Innhold på våre nettsider kan inkludere innebygd innhold som (til eksempel) video, bilder, artikler etc. Innebygd innhold fra andre nettsted oppfører seg nøyaktig på samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som innholdet opprinnelig kommer fra.

Selv om vi bare velger å bruke anerkjente tjenester med godt rykte og renommé, kan disse nettstedene samle inn opplysninger om deg utenfor vår viten eller kontroll, bruke informasjonskapsler og spore hvilke valg du gjør.

Nettbutikk

Når du kjøper noe fra vår nettbutikk, samler vi inn personopplysninger som du gir oss, som navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingsinformasjon og andre relevante data. Disse opplysningene brukes til å behandle din ordre, kommunisere med deg om den, og for andre interne formål som regnskap og juridiske forpliktelser.

Analyse og statistikk

Hos Grindvikas Gnikkebu AS samler vi inn generell (anonym) informasjon som nettlesere og servere typisk gjør tilgjengelig. Dette er informasjon som språk, nettlesertype, referanser, henvisninger og dato/klokkeslett for besøket.

Analysetjenesten vi bruker er primært Google Analytics, en tjeneste fra Google, men også noen tjenester som kjører lokalt. Disse tjenestene gjør det mulig for Grindvikas Gnikkebu AS å se aktivitet, antall besøkende, sidevisninger, geografisk lokasjon, kilder og mer. Dette er opplysninger som foreldes og slettes automatisk etter en bestemt tid.

Vi bruker disse opplysningene til å forstå bruken av gnikkebu.no, rapporter som (til eksempel) viser trender, eller for å gjøre tjenesten bedre og hindre misbruk.

Annonser og reklamer

Annonser eller reklamer som vises på Grindvikas Gnikkebu AS kan være levert av partnere som benytter informasjonskapsler eller samler inn generell (anonym) informasjon. Informasjonskapsler fra annonsører og annen form av reklame, kan gjenkjenne din enhet (eller andre som bruker din enhet) hver gang de viser deg en reklame.

Dette er informasjonskapsler som tillater Grindvikas Gnikkebu AS eller tilknyttede annonsører å levere målrettet reklame, eller annen form for markedsføring vi eller de mener er av interesse for deg.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler dine personopplysninger med utvalgte tredjeparter som hjelper oss med å drive vår nettbutikk.

Dette inkluderer å behandle betalinger (til eksempel PayPal, Stripe, Vipps og Klarna) og levere varer (til eksempel Posten, Bring, DHL, PostNord). Disse tredjepartene har bare tilgang til begrensede data nødvendig for å utføre deres tjenester for oss, og er forpliktet til å beskytte og håndtere dine data trygt.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger

Hvis du publiserer en kommentar eller omtale, bidrar til nettstedet eller publiserer noe andre steder hos gnikkebu.no, blir informasjon du bidrar med lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi ønsker bidraget synlig på våre nettsider, skal kunne gjenkjenne oppfølgende bidrag for å godkjenne dem automatisk, eller legge dem i kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For alle brukere som registrerer seg hos Grindvikas Gnikkebu AS, lagres det de personopplysninger som brukeren til enhver tid oppgir i brukerprofilen. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne opplysninger til enhver tid.

For brukere som registrerer seg eller handler på vår nettside, lagrer vi også personopplysningene de oppgir i sin brukerprofil. Alle brukere kan se, redigere, eller slette sin personlige informasjon når som helst.

Nettstedsadministratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Kommentarer, omtaler og data relatert til transaksjoner i nettbutikken blir beholdt for å overholde juridiske forpliktelser og for intern rapportering og analyse.

Dine rettigheter over dine data

Hvis du har en brukerkonto hos Grindvikas Gnikkebu AS, eller har bidratt til innhold på nettstedet vårt, eller publisert noe på våre nettsider, kan du be om å få en eksportfil som inneholder hvilke opplysninger vi har om deg.

Dette omfatter alle data som er direkte knyttet til brukerkontoen din.

Du kan også be om at vi sletter alle opplysninger vi har om deg, men dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Rutiner for datalekasjer

Risikoen for datalekkasjer er som ved alle tjenester på Internett, alltid til stede, men sannsynligheten er svært liten. Dersom det under formodning skulle bli kjent at en datalekkasje eller annen svikt er et faktum, er vår umiddelbare praksis å stenge offentlig tilgang til våre servere og tjenester.

Grindvikas Gnikkebu AS har interne rutiner for å kartlegge hva som har hendt, og tiltak iverksettes for å informere alle påvirkede parter, rette feil og gjenopprette sikker drift. Om det skulle bli kjent at en datalekkasje har rammet deg som bruker, vil vi informere deg ved å sende en e-postmelding med nødvendige opplysninger og tiltak.

Overtagelse

Hvis Grindvikas Gnikkebu AS gir opp alle sine eiendeler, er ervervet eller i det usannsynlige tilfellet legger ned driften eller går konkurs, vil all informasjon være en del av eiendelene som overføres eller erverves av tredjepart.