Hvordan best ta vare på felgene dine

Slik tar du vare på felgene dine

I løpet av en sesong blir felgene dine utsatt for store påkjenninger. De utsettes for salt, nylagt asfalt, bilens eget bremsestøv osv. Det er viktig å huske at felgene er det på bilen som er nærmest bakken, og dermed i kontakt med mye forskjellig ettersom vi bor i et land med mange tøffe forhold!

Når du skal rengjøre felgene dine, enten det er for bruk i sesongen eller for lagring, er det greit å tenke over hvilke rengjøringsmiddel du kan bruke for en mest mulig målrettet og effektiv jobb.

Fremgangsmåten for å ta vare på felgene dine er ikke så ulik den du utfører når du vasker bilen:

 1. Forvask
 2. Fjerning av metallpartikler og asfalt
 3. Håndvask
 4. Tørk
 5. Beskyttelse

I dag finnes det mange, og ikke minst gode, produkter som er egnet spesifikke formål hvor de angriper akkurat det de er designet for. Med andre ord, det er unødvendig å bruke mindre effektive produkter som kaster bort tiden din.

Legg felger på matter fra Jula

Her hos Grindvikas Gnikkebu anbefaler vi at du rengjør grundig felgsettet som skal lagres, før du avslutter med et beskyttende produkt. Da slipper du til eksempel at tjære og metallpartikler «spiser» opp felgene dine ved lagring, og at de er klar for bruk når du trenger de neste sesong.

Denne rutinen gjør at dekkskift blir langt hyggeligere, og felgene dine blir lettstelte gjennom hele sesongen uten bruk av sterk felgrens.

Tips for rengjøring av felger

 1. Legg felgene på et underlag hvor du ikke risikerer å ripe de opp (noen dekk har mye strekk hvor felgen kan stikke utenfor dekket). Vi har valgt å bruke treningsmatter fra Jula, disse kan settes sammen til større matter ved behov.
 2. Vær nøye med forvasken. Bruk gjerne skumsåpen Kenotek Keno 4000 til grovrengjøring, og la såpen virke i 3-5 minutter for at skitten skal løsne lettere. Spyl deretter av med vann.
 3. Spray på en god petrokjemisk avfetting som Tartech Extra. La avfettingen virke i 3-5 minutter, da løsner også de tøffere flekkene av asfalt. Legg gjerne Kenotek Keno 4000 på toppen for ekstra virketid. Spyl deretter rent og la vannet renne godt av.
 4. Spray på Kenotek Wheel Cleaner Ultra. Dette er en PH-nøytral og syrefri rens for felg, spesielt utviklet for å fjerne metallpartikler. La produktet få virke i 3-5 minutter. For best resultat legger du nok et lag med Kenotek Keno 4000 på toppen. Bruk gjerne en god felgbørste som passer felgen din, da er det lett å løsne skitt i alle kriker og kroker. Spyl deretter godt av med vann. Behandlingen kan gjentas om nødvendig (eventuelt kan du vurdere en claybar).
 5. Vask deretter felgene for hånd med Kenotek Snow Foam Shampoo i bøtta, gjerne med en vaskehanske dedikert til felg (bør ikke brukes andre steder på bilen).
 6. Tørk felgene godt med luft eller en mikrofiberklut.
 7. Nå må du velge en beskyttelse til felgene dine. Et godt valg for sesonglagring er Kenotek Show Room Shine, men den mest populære beskyttelsen er en holdbar voks som Fusso Coat eller Collinite 845. Det som er mest holdbart er felgcoating, men det krever også noe ekstra forarbeid og kunnskap om produktet (ikke anbefalt for nybegynnere).
 8. Helt til slutt legger du på gummifornyeren Kenotek Tyre & Plastic Gloss på dekksidene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *